Doorgaan naar artikel

Welkom gast

Alsjeblieft Log in of register
Alles Wat Je Moet Weten Over Pigmentvlekken Creme

Alles Wat Je Moet Weten Over Pigmentvlekken Creme

Heb jij last van pigmentvlekken op je huid? Dan ben je niet alleen. Veel mensen hebben last van deze ontsierende vlekken die ontstaan door een ophoping van pigment in de huid. Gelukkig is er een oplossing: pigmentvlekken creme. In deze gids leer je alles wat je moet weten over pigmentvlekken creme, zodat je precies weet hoe het werkt en wat het voor jou kan doen. We behandelen de volgende onderwerpen:

 • Wat zijn pigmentvlekken en hoe ontstaan ze?
 • Hoe werkt pigmentvlekken creme?
 • Wat zijn de ingrediënten van pigmentvlekken creme?
 • Hoe gebruik je pigmentvlekken creme?
 • Wat zijn de voordelen van pigmentvlekken creme?
 • Veelgestelde vragen over pigmentvlekken creme
 • Conclusie

Alles Wat Je Moet Weten Over Pigmentvlekken Creme Zodat Je Precies Weet Hoe Een Creme Tegen Pigmentvlekken Werkt En Wat Het Voor Jou Kan Doen:

Wat zijn pigmentvlekken en hoe ontstaan ze?

Pigmentvlekken zijn donkere vlekken op de huid die ontstaan door een overmatige productie van melanine, het pigment dat de huid kleur geeft. Dit kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder:

 • Blootstelling aan de zon: UV-straling stimuleert de productie van melanine en kan daardoor pigmentvlekken veroorzaken.
 • Hormonale veranderingen: zwangerschap, menopauze en anticonceptie kunnen leiden tot hormonale schommelingen die pigmentvlekken veroorzaken.
 • Veroudering: naarmate we ouder worden, vertraagt de celvernieuwing en kan er meer pigment ophopen in de huid.
 • Huidletsel: littekens, acne en ontstekingen kunnen leiden tot pigmentvlekken.

Hoe werkt een creme tegen pigmentvlekken?

Een creme tegen pigmentvlekken werkt door de productie van melanine te remmen en bestaande pigmentvlekken te verminderen. Dit wordt gedaan door middel van specifieke ingrediënten die de huid lichter maken en de productie van melanine verminderen. Sommige pigmentvlekken cremes bevatten ook exfoliërende ingrediënten die de bovenste laag van de huid verwijderen en de celvernieuwing stimuleren, waardoor nieuwe, gezonde huidcellen aan de oppervlakte komen.

Wat zijn de ingrediënten van een pigmentvlekken creme?

Wil jij effectief afrekenen met donkere pigmentvlekken? Dan moet je een pigmentvlekken crème gebruiken met bewezen effectieve ingrediënten. Logisch, toch? Maar helaas bevatten bijna alle crèmes die verkrijgbaar zijn op de markt, onvoldoende ingrediënten en zijn daarom vaak niet effectief genoeg. Wil je een goede creme tegen pigmentvlekken, let dan op de volgende ingrediënten:

 • Hydrochinon: een bleekmiddel dat de productie van melanine remt.
 • Vitamine C: een pigmentvlekken crème met vitamine C heeft een sterke egaliserende en huidverlichtende werking. Studies tonen aan dat 2% ethylascorbinezuur (de meest stabiele vorm van vitamine C én een penetratie van over de 84%, voor een volledig effect) al effect heeft, maar ons vitamine C serum bevat een bijzonder hoge concentratie van maar liefst 15%, waarbij een studie heeft aangetoond dat het al binnen drie weken een huidverlichtende werking heeft.
 • Kojic zuur: een natuurlijk ingrediënt dat de productie van melanine remt.
 • Niacinamide: een vitamine B3-derivaat dat de huid lichter maakt en de productie van melanine vermindert.
 • Azelaïnezuur: een ingrediënt dat de huid lichter maakt en de productie van melanine remt.

Maar ook de volgende, wellicht iets onbekendere ingrediënten:

Bilberry: dit ingrediënt heeft een anti-inflammatoir effect en kan ervoor zorgen dat een onrustige huid er direct kalmer uitziet. Daarnaast heeft het een positief effect op post-inflammatoire hyperpigmentatie, doordat de huid rustiger en meer gevoed wordt.
Fruitzuren: deze zuren uit vruchten hebben een schurende, exfoliërende werking waardoor het huidoppervlak sneller ontdaan wordt van donkergekleurde pigmentcellen die zich hebben opgehoopt tot een vlekje. Het resultaat na twee tot drie maanden gebruik is een meer egaal resultaat en een gladdere, zachtere huid.
Hexylresorcinol: dit is een daadkrachtige antioxidant die ook een huidverlichtende werking kan hebben. Daarom is het een waardevolle toevoeging in je skincare routine bij pigmentvlekken.
UV-A en UV-B bescherming: als je last hebt van pigmentvlekken, is het van groot belang om je huid te beschermen tegen UV-straling. Gebruik daarom altijd een zonnebrandcrème met een factor van 30 of hoger. De complete pigmentvlekkenset van onze pigmentvlekken crème bevat onze beste crème, een natuurlijke exfoliant en een zonnebrandcrème met SPF 50 en talloze antioxidanten die de huid beschermen en verzorgen.
Retinol: dit is een van de meest effectieve stoffen om pigmentvlekken tegen te gaan. Met een pigmentvlekken crème op basis van retinol versnel je het huidvernieuwingsproces, waardoor opgehoopt pigment geen kans meer krijgt. Retinol is een must in je routine tegen pigmentvlekken. Samen met een pigmentvlekken crème en een serum op basis van vitamine C krijg je de meest stralende huid ooit.

Gebruik naast een goede crème ook een vitamine C serum tegen pigmentvlekken

Ga voor een next-level huidverzorgingsroutine. Ideaal als je bijvoorbeeld hardnekkige pigmentvlekken hebt of de hele huid textuur bijzonder goed wilt verfrissen. Voeg een vitamine C serum (met 15% gestabiliseerde vitamine C) toe aan je routine en geniet van verbluffende resultaten. Vitamine C in die concentratie heeft namelijk een sterk huidverlichtend effect en verbetert de stevigheid, natuurlijke verdeling van hyaluronzuur in de huid én maakt de huid gladder, jeugdiger en mooier. Daarnaast zorgt het voor een tomeloze boost aan antioxidanten, wat perfect is als aanvulling op je zonnebrandcrème. Gebruik het vitamine C serum tegen pigmentvlekken twee keer per dag onder de pigmentvlekken crème en zorg voor prachtige, egale, effen en stralende resultaten.

Hoe gebruik je een pigmentvlekken creme?

 

 

 

 

Het is belangrijk om de stappen van het gebruik van pigmentvlekken crème goed te volgen om het beste resultaat te behalen. Hieronder hebben we de stappen verder uitgebreid zodat het voor de lezer nog duidelijker wordt hoe zij een pigmentvlekken crème moeten gebruiken:

Stap 1: Reinig je gezicht grondig met een milde reiniger:
Voor het aanbrengen van de creme tegen pigmentvlekken is het belangrijk om je gezicht grondig te reinigen met een milde reiniger. Hiermee verwijder je vuil en overtollig talg van je gezicht, zodat de crème beter kan doordringen in je huid en effectiever kan werken. Spoel je gezicht af met lauwwarm water en dep je gezicht droog met een schone handdoek.

Stap 2: Breng een kleine hoeveelheid pigmentvlekken crème aan
Breng vervolgens een kleine hoeveelheid creme aan op de plekken waar je pigmentvlekken wilt verminderen. Dit kan met een spateltje, wattenstaafje of met je vingers. Zorg ervoor dat je niet te veel crème gebruikt, een kleine hoeveelheid is voldoende. Begin met een klein beetje en breng indien nodig meer aan.

Stap 3: Masseer de crème tegen pigmentvlekken voorzichtig in de huid
Masseer de crème voorzichtig in de huid met ronddraaiende bewegingen. Hierdoor wordt de crème beter opgenomen in de huid en kan het effectief zijn werk doen. Let er wel op dat je niet te hard wrijft, dit kan de huid beschadigen en het pigmentatieprobleem verergeren.

Stap 4: Breng een moisturizer aan om de huid te hydrateren
Na het aanbrengen van de pigmentvlekken crème is het belangrijk om je huid te hydrateren. Breng daarom een moisturizer aan om je huid te verzorgen en te hydrateren. Dit zorgt ervoor dat je huid niet droog wordt en voorkomt eventuele irritaties.

Stap 5: Herhaal dagelijks voor het beste resultaat
Herhaal deze stappen dagelijks voor het beste resultaat. Het kan enkele weken tot maanden duren voordat je resultaat ziet, dus het is belangrijk om geduldig te zijn en consistent te blijven in het gebruik van de pigmentvlekken crème. Probeer daarnaast ook blootstelling aan de zon zoveel mogelijk te vermijden en gebruik altijd een zonnebrandcrème met een hoge factor om verdere pigmentatie te voorkomen.

Wat zijn de voordelen van een pigmentvlekken creme?

Het gebruik van een creme tegen pigmentvlekken kan verschillende voordelen hebben, waaronder:

 • Vermindering van bestaande pigmentvlekken
 • Remming van de productie van melanine
 • Verbetering van de huidtextuur en teint
 • Verheldering van de huid
 • Vermindering van de zichtbaarheid van ouderdomsvlekken

Veelgestelde vragen over pigmentvlekken creme

 1. Is een creme tegen pigmentvlekken veilig te gebruiken?

Ja, mits je het volgens de instructies gebruikt en de juiste creme voor jouw huidtype kiest.

 1. Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie?

Dit kan verschillen per persoon en hangt af van de ernst van de pigmentvlekken. Meestal zie je na enkele weken tot maanden resultaat.

 1. Moet ik een pigmentvlekken creme blijven gebruiken?

Ja, als je het resultaat wilt behouden is het belangrijk om de creme te blijven gebruiken.

Een creme tegen pigmentvlekken kan een effectieve oplossing zijn voor mensen die last hebben van pigmentvlekken. Door de productie van melanine te remmen en bestaande pigmentvlekken te verminderen, kan de creme zorgen voor een egale, stralende huid. Kies wel altijd voor een creme die past bij jouw huidtype en volg de instructies nauwkeurig op voor het beste resultaat. Met deze gids weet je nu alles wat je moet weten over pigmentvlekken creme, zodat je precies weet hoe het werkt en wat het voor jou kan doen.

Dit vind je mogelijk ook interessant

 • Zo gebruik je Skinlight creme

  Zo gebruik je Skinlight creme

  Hallo allemaal! In deze video gaan we het hebben over hoe je Skinlight crème het beste kunt gebruiken voor een stralende en egale huid. Ik zal je stap voor stap laten zien hoe je de crème op de juiste manier aanbrengt voor het beste resultaat. Of je nu last hebt van pigmentvlekken of gewoon op zoek bent naar een nieuwe crème om je huid te laten stralen, deze video is zeker de moeite waard om te bekijken. Laten we beginnen!
 • Stralend en egaal: praktische tips voor het verminderen van donkere vlekken op lange termijn

  Stralend en egaal: praktische tips voor het verminderen van donkere vlekken op lange termijn

  Leer hoe u op lange termijn donkere vlekken op uw huid kunt verminderen met deze praktische tips en producten, waaronder zonnebrandcrème, Skinlight crème en producten met Allantoïne. Deze tips en producten zijn effectief en helpen uw huid weer stralend en egaal te maken.

Jouw winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg